bewaar
Rijsttaart
Rijsttaart
bewaar

Rijsttaart

40 min. bereiden
45 min. wachten
115waarderingen

Ingrediënten

12 personen

700 ml

halfvolle melk

175 g

risottorijst

125 g

kristalsuiker

55 g

amandelschaafsel

65 g

pijnboompitten

1

citroen

3

middelgrote eieren

2 zakjes

vanillesuiker

2 el

sukade

2 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (Ø 24 cm) of ovenschaal (24 cm)

Aan de slag

1

Breng de melk aan de kook in een pan met dikke bodem. Voeg de rijst en 75 g suiker toe, laat 25 min. op laag vuur koken tot de melk grotendeels is opgenomen. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en laat de rijstebrij iets afkoelen.

2

Rooster ondertussen 45 g amandelschaafsel met de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter lichtbruin. Rasp de gele schil van de citroen.

3

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en bestrooi de springvorm met de rest van het amandelschaafsel. Klop de eidooiers met de rest van de suiker en vanillesuiker luchtig. Meng het eimengsel, de geroosterde noten, sukade en het rasp door de rijstebrij en roer door. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig door de rijstebrij. Giet het mengsel in de springvorm en strijk glad.

4

Bak de rijsttaart in ca. 45 min. in de oven gaar en lichtbruin. Laat de taart in de springvorm afkoelen en bestuif met poedersuiker.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.