bewaar
Suikerbrood
Suikerbrood
bewaar

Suikerbrood

1 uur bereiden
1 uur wachten
71waarderingen

Ingrediënten

12 porties

65 g

boter

250 ml

melk

1 pak

broodmix wit

½ theelepel

zout

3 theelepels

kaneelpoeder

2

eierdooiers

2 eetlepels

kristalsuiker

150 g

witte kandijsuiker

2 eetlepels

boter om in te vetten

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • plastic zak

  • cakevorm lengte ca. 24 cm

Aan de slag

In pan (of magnetron) boter laten smelten en iets laten afkoelen. In pan (of magnetron) melk verwarmen tot lauwwarm. In kom broodmix, zout, boter, kaneelpoeder, melk en eierdooiers mengen en op werkblad in ca. 10 minuten tot soepel deeg kneden. Kom afdekken met plasticfolie en deeg ca. 10 minuten laten rijzen. Deeg nogmaals goed doorkneden en afgedekt ca. 30 minuten laten rijzen. Vorm dik invetten en binnenkant bestrooien met kristalsuiker. Deeg uitrollen tot lap van 24 cm breed. Kandijsuiker erover strooien en deeg oprollen. Deeg in vorm leggen en nog ca. 20 minuten laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Brood in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken (moet hol klinken wanneer u erop tikt). Laten afkoelen. Serveren met boter.