Suikerbrood

Advertentie
Ingrediënten
- 65 g boter
- 250 ml melk
- 1 pak broodmix wit (500 g)
- ½ theelepel zout
- 3 theelepels kaneelpoeder
- 2 eierdooiers
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 150 g witte kandijsuiker (fijn)
- 2 eetlepels boter om in te vetten
Keukenspullen
- deegroller
- plastic zak
- cakevorm lengte ca. 24 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In pan (of magnetron) boter laten smelten en iets laten afkoelen. In pan (of magnetron) melk verwarmen tot lauwwarm. In kom broodmix, zout, boter, kaneelpoeder, melk en eierdooiers mengen en op werkblad in ca. 10 minuten tot soepel deeg kneden. Kom afdekken met plasticfolie en deeg ca. 10 minuten laten rijzen. Deeg nogmaals goed doorkneden en afgedekt ca. 30 minuten laten rijzen. Vorm dik invetten en binnenkant bestrooien met kristalsuiker. Deeg uitrollen tot lap van 24 cm breed. Kandijsuiker erover strooien en deeg oprollen. Deeg in vorm leggen en nog ca. 20 minuten laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Brood in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken (moet hol klinken wanneer u erop tikt). Laten afkoelen. Serveren met boter.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 285 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 46 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 0 g