bewaar
Frikano's
Frikano's
bewaar

Frikano's

15 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12

mini-frikandellen

2 eetlepels

olie

12 blaadjes

sla

tomatenketchup

mayonaise

1 potje

zilveruitjes

Dit heb je nodig

  • witte of gekleurde bekers

Aan de slag

1

Laat de frikandellen ongeveer 4 minuten ontdooien. Verwarm de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur en bak de frikandellen in 4 minuten goudbruin. Draai ze af en toe om.

2

Snij met een scherp mesje de frikandellen in de lengte in, maar snij ze niet helemaal door.

3

Knip de bekertjes van boven doormidden. Was de slablaadjes en dep ze droog met wat keukenpapier. Leg in elk half bekertje een blaadje sla.

4

Leg de frikandellen in de slablaadjes. Spuit tomatenketchup en mayonaise in de frikandellen en strooi er wat zilveruitjes over.

algemeenEet naast patat bij de 'Frikano's' lekkere frisse plakjes komkommer.