Gevulde worsten

hollands
hoofdgerecht
4 personen
4
15
Advertentie
Ingrediënten
- 8 Frankfurters (of andere grote knakworsten)
- 2 plakken jonge kaas (voorgesneden)
- 2 plakjes achterham
- groene ketchup
- 8 kleine augurken
Keukenspullen
- cocktailprikkers
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Haal de bakplaat uit de oven en leg er wat bakpapier op. Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3.
- Snij de worsten in de lengte in tweeën. Snij elk plakje kaas in 4 ongeveer even brede repen. Leg op 8 halve worsten een reep kaas. Snij ook de plakken ham in 8 reepjes. Leg de reepjes ham op de kaas.
- Spuit een paar toefjes groene ketchup op de ham en leg de andere halve worst er bovenop.
- Leg de worsten op de bakplaat, doe ovenwanten aan en schuif de plaat in de oven. Verwarm de worsten in ongeveer 5 minuten.
- Leg op elke worst een augurkje en prik 'm vast met een cocktailprikkertje met een vlaggetje.
Tip:
Eet de 'Gevulde worsten' met patat en lekker met doperwten!
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 420 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 6 g
- vet 36 g
Ook te zien in
Kookboek: Patat met...