bewaar
Visbakkie
Visbakkie
bewaar

Visbakkie

20 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel

olie

1 bakje

cherrytomaatjes

1 bakje

kibbeling

3 eetlepels

mayonaise

2 eetlepels

yoghurt

1 grote

zoetzure augurk

2 takjes

peterselie

Dit heb je nodig

  • invetkwastje

  • kleine aluminiumbakjes

Aan de slag

1

Haal de bakplaat uit de oven en vet 'm in met de olie. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Was de tomaatjes. Snij grote stukken kibbeling doormidden. Leg de kibbeling op de bakplaat.

2

Doe ovenwanten aan, schuif de bakplaat in de oven en bak de kibbeling in ongeveer 8 minuten warm.

3

Maak ondertussen het augurksausje. Meng in een kommetje de mayonaise met de yoghurt. Snij de augurk in piepkleine stukjes. Meng de augurk door het mayonaisemengsel. Knip de peterselie met een schaar boven het kommetje in kleine stukjes. Roer het sausje goed door.

4

Doe ovenwanten aan en haal de bakplaat uit de oven. Doe wat kibbeling en tomaat in elk bakje. Schep er wat saus bovenop. Patat erbij serveren.

tip

algemeenAls je de tomaatjes bij de kibbeling op de bakplaat legt, worden ze lekker warm en een beetje zacht. Dat is ook erg lekker!