bewaar
Pakketje met roodbaars en venkel
Pakketje met roodbaars en venkel
bewaar

Pakketje met roodbaars en venkel

30 min. bereiden
30 min. wachten
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

haricots verts

1

sinaasappel

2

rode uien

2 teentjes

knoflook

1

venkel

4 takjes

selderij

6

zwarte olijven zonder pit

400 g

roodbaarsfilet

1 dl

medium dry sherry

4 eetlepels

vloeibare boter

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • braadslede

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. Haricots verts in pan met weinig water in ca. 3 min. beetgaar koken. In vergiet onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Sinaasappel schoonboenen en schil grof raspen.In kom ui, knoflook, venkel, olijven, selderij, helft van haricots verts en sinaasappelrasp door elkaar scheppen. 4 Vellen bakpapier van 30 x 40 cm uitspreiden en groentemengsel erover verdelen. Vis in 4 gelijke stukken verdelen en inwrijven met zout en peper. Vis op groente leggen, rest van haricots verts erover verdelen. Sherry en boter erover sprenkelen. Pakketjes dichtvouwen en met vouwnaad naar boven in braadslede leggen. Braadslede op rooster in midden van oven schuiven en vis in ca. 30 min. gaar laten worden. Pakketjes op vier borden leggen en openvouwen. Serveren met krielaardappeltjes.