bewaar
Gegrilde groenten met zachte tofucrème
Gegrilde groenten met zachte tofucrème
bewaar

Gegrilde groenten met zachte tofucrème

30 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaaltje

tofu naturel

1 bakje

groene pesto

3 el

slagroom

1

aubergine

1

courgette

2 tenen

knoflook

100 ml

olijfolie

1

rode paprika

350 g

aardappelschijfjes

2

zongedroogde tomaten op olie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • barbecue

Aan de slag

Pureer in een hoge smalle mengkom de tofu, pesto en slagroom met een staafmixer tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de aubergine en courgette in de lengte in dikke plakken. Roer de knoflook door de olie. Bestrijk de aubergine, courgette en paprika met de knoflookolie en bestrooi met peper en zout. Leg de groenten op een ingevet rooster van de barbecue en gril ze ca. 3 min. Keer halverwege. Verhit ondertussen de rest van de knoflookolie en bak de aardappelschijfjes in 10 min. goudbruin en gaar. Houd de geroosterde groenten warm door ze af te dekken met aluminiumfolie. Verdeel de groenten, de aardappels en de paprikarepen over 4 borden. Garneer met de zongedroogde tomaat. Serveer de tofucrème erbij.

tip

Groente in de lengte snijden

Instructievideo - 00:45 min.