bewaar
Lamsvleesspiesen met tomaat en paprika
Lamsvleesspiesen met tomaat en paprika
bewaar

Lamsvleesspiesen met tomaat en paprika

40 min. bereiden
2 min. wachten
17waarderingen

Ingrediënten

1

ui

zout

½

citroen

500 g

lamsfiletlapjes of lamsbout zonder been

2½ eetlepel

olijfolie

3 theelepels

gedroogde tijm

(versgemalen) zwarte peper

1

groene paprika

1

gele paprika

8

cherrytomaatjes

Dit heb je nodig

  • rasp

  • zeef

  • 4 lange metalen spiesen of 8 iets kortere

Aan de slag

1

Ui pellen en raspen. In zeef boven kom ui bestrooien met zout en vocht eruit drukken. Citroen uitpersen. Vlees in blokjes van ca. 4 cm snijden. Vlees in schaal doen en sap van ui en citroen en 2 eetlepels olie erover schenken. Bestrooien met tijm en peper. Alles door elkaar scheppen en vlees afgedekt ca. 2 uur in koelkast zetten. Paprika's wassen, schoonmaken en elk in 8 stukken snijden. Tomaatjes wassen.

2

Grill voorverwarmen op hoogste stand (of barbecue aansteken). Vlees, tomaatjes en blokjes paprika om en om aan spiesen rijgen. Bestrijken met rest van olie. Spiesen in ca. 6 minuten onder hete grill bruin en gaar bakken, af en toe keren. Lekker met pilav.