bewaar
Manchegokaas met peren-appelgelei
Manchegokaas met peren-appelgelei
bewaar

Manchegokaas met peren-appelgelei

20 min. bereiden
30 min. wachten
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

stoofpeertjes

250 g

appels

2

kruidnagels

½ dl

appel-peer diksap

2 theelepels

citroenrasp

250 g

geleisuiker

100 g

Manchegokaas

Aan de slag

1

Fruit schillen en in partjes snijden. In pan peren net onder water met kruidnagels ca. 20 minuten zachtjes laten koken. Appel toevoegen en ca. 10 minuten laten meekoken. Fruit door zeef wrijven. Puree opnieuw aan de kook brengen en diksap en citroenrasp erdoor roeren. Geleisuiker erdoor roeren en nog ca. 2 minuten laten doorkoken. Overdoen in schoon jampotje.

2

Kaas in schijfjes snijden en serveren met gelei.