bewaar
Avocadosoep met surimiflakes en kruidige crème fraîche
Avocadosoep met surimiflakes en kruidige crème fraîche
bewaar

Avocadosoep met surimiflakes en kruidige crème fraîche

15 min. bereiden
49waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

kippenbouillontabletten

2

avocado's

½

citroen

1 bekertje

crème fraîche met verse kruiden

1 eetlepel

gembersiroop

1 bakje

surimiflakes

2

stoneleeks

zout

(versgemalen) zwarte peper

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

In pan 8 dl water aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Intussen avocado's schillen, halveren en pit verwijderen. Citroen uitpersen. Vruchtvlees in stukken snijden en besprenkelen met citroensap. Avocado, crème fraîche en gembersiroop door bouillon roeren. Soep weer tegen de kook aan brengen en met staafmixer pureren. Soep op laag vuur nog ca. 2 minuten zachtjes laten doorkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen surimiflakes halveren en stoneleeks mooi schuin in ringen snijden. Avocadosoep over vier kommen of diepe borden verdelen. Surimiflakes erop leggen en bestrooien met stoneleeks.