bewaar
Vanillerijstpudding
Vanillerijstpudding
bewaar

Vanillerijstpudding

Lekker zoet toetje met knapperige pistachenoten.

25 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

medium handsinaasappel

1

vanillestokje

1 liter

volle melk

200 g

dessertrijst

1 mespunt

zout

100 g

kristalsuiker

100 g

gepelde ongezouten pistachenoten

2 tl

gemalen kaneel

Lekker zoet toetje met knapperige pistachenoten.

Aan de slag

1

Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Schenk de melk in een pan en voeg het sinaasappelrasp, vanillemerg en -stokje, de rijst, het zout en 3/4 suiker toe. Breng aan de kook. Kook de rijst in 12 min. heel zachtjes gaar, roer af en toe.

2

Hak de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3

Bekleed 4 kopjes met vershoudfolie. Verwijder het vanillestokje uit de rijst. Schep de kaneel en de rest van de suiker erdoor. Verdeel over de kopjes, druk goed aan.

4

Stort de rijst in 4 schaaltjes en strooi de pistachenoten erover. Serveer warm of koud.

tip

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.