Va­nil­le­rijst­pud­ding

Lekker zoet toetje met knapperige pistachenoten.

(15) waardeer
midden-oosters nagerecht Lekker zoet toetje met knapperige pistachenoten. 4 personen
3 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Schenk de melk in een pan en voeg het sinaasappelrasp, vanillemerg en -stokje, de rijst, het zout en 3/4 suiker toe. Breng aan de kook. Kook de rijst in 12 min. heel zachtjes gaar, roer af en toe.
  2. Hak de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Bekleed 4 kopjes met vershoudfolie. Verwijder het vanillestokje uit de rijst. Schep de kaneel en de rest van de suiker erdoor. Verdeel over de kopjes, druk goed aan.
  4. Stort de rijst in 4 schaaltjes en strooi de pistachenoten erover. Serveer warm of koud.
video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Vanillerijstpudding

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Va­nil­le­rijst­pud­ding

1
1
  • 1 medium handsinaasappel
  • 1 vanillestokje

Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit.

2
2
  • 1 liter volle melk
  • 200 g dessertrijst
  • 1 mespunt zout
  • 75 g kristalsuiker

Schenk de melk in een pan en voeg het sinaasappelrasp, vanillemerg en -stokje, de rijst, het zout en de suiker toe.

3
3
  • 50 g gepelde ongezouten pistachenoten

Breng aan de kook. Kook de rijst in 12 min. heel zachtjes gaar, roer af en toe.

4
4
  • 50 g gepelde ongezouten pistachenoten

Hak de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

5
5
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 25 g kristalsuiker

Bekleed 4 kopjes met vershoudfolie. Verwijder het vanillestokje uit de rijst. Schep de kaneel en suiker erdoor. Verdeel over de kopjes, druk goed aan.

6
6

Stort de rijst in 4 schaaltjes en strooi de pistachenoten erover. Serveer warm of koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.