Varkenshaas met jenever

Advertentie
Ingrediënten
- 1½ eetlepel jeneverbessen
- 2 varkenshaasjes (ca. 600 g)
- nootmuskaat
- (versgemalen) peper
- 5 eetlepels jenever (Gall&Gall)
- 50 g boter of margarine
- zout
- 2 eetlepels crème fraîche
Keukenspullen
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
1 Eetlepel jeneverbessen fijnhakken (of grof stampen in een vijzel). Varkenshaas in plakjes van ca. 2 cm dik snijden. Plakjes door gehakte jeneverbessen wentelen. Vlees bestrooien met nootmuskaat en peper. In braadpan 40 g boter verhitten. Varkenshaas in ca. 6 minuten mooi bruin bakken, halverwege keren. Plakjes vlees uit pan nemen, licht bestrooien met zout en onder aluminiumfolie warm houden. Rest van boter, jeneverbessen en jenever in pan doen. Aanbaksels losroeren en saus aan de kook brengen. Crème fraîche erdoor roeren en saus op smaak brengen met peper. Varkenshaasmedaillons over vier borden verdelen. Saus erover schenken. Lekker met gegratineerde aardappels en broccoli.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 295 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 0 g
- vet 17 g