bewaar
Varkenshaas met jenever
Varkenshaas met jenever
bewaar

Varkenshaas met jenever

30 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ eetlepel

jeneverbessen

2

varkenshaasjes

nootmuskaat

(versgemalen) peper

5 eetlepels

jenever

50 g

boter of margarine

zout

2 eetlepels

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1 Eetlepel jeneverbessen fijnhakken (of grof stampen in een vijzel). Varkenshaas in plakjes van ca. 2 cm dik snijden. Plakjes door gehakte jeneverbessen wentelen. Vlees bestrooien met nootmuskaat en peper. In braadpan 40 g boter verhitten. Varkenshaas in ca. 6 minuten mooi bruin bakken, halverwege keren. Plakjes vlees uit pan nemen, licht bestrooien met zout en onder aluminiumfolie warm houden. Rest van boter, jeneverbessen en jenever in pan doen. Aanbaksels losroeren en saus aan de kook brengen. Crème fraîche erdoor roeren en saus op smaak brengen met peper. Varkenshaasmedaillons over vier borden verdelen. Saus erover schenken. Lekker met gegratineerde aardappels en broccoli.