bewaar
Gestoofd konijnenbout met stroop
Gestoofd konijnenbout met stroop
bewaar

Gestoofd konijnenbout met stroop

Dit is typisch zo'n gerecht dat het wachten echt waard is. Want als je die winterse smaken straks proeft...

20 min. bereiden
2 uur wachten
266waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

konijnenbouten

300 g

sjalotten

40 g

ongezouten roomboter

3 tl

gedroogde tijm

100 g

magere spekreepjes

300 ml

Gigondas rode wijn

380 ml

wildfond

2 el

maizena

3 el

koud water

½ tl

gemalen kaneel

3 el

peren-appelstroop

Dit is typisch zo'n gerecht dat het wachten echt waard is. Want als je die winterse smaken straks proeft...

Aan de slag

1

Dep de konijnenbouten droog met keukenpapier. Halveer de sjalotten in de lengte. Verhit de boter in een stoofpan met dikke bodem. Bestrooi de konijnenbouten met de tijm en bak eventueel in delen op middelhoog vuur rondom bruin. Neem uit de pan en bestrooi met peper en zout. Bak de sjalotten en spek in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Schenk de wijn en wildfond erbij en breng aan de kook. Voeg de bouten toe, zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 2 uur zachtjes stoven.

2

Neem de konijnenbouten uit de pan. Roer in een kopje de maizena met het koude water glad. Voeg de kaneel, stroop en het maizena papje toe aan de saus en laat al roerend in 3 min. inkoken tot hij lichtgebonden is. Leg de konijnenbouten terug in de saus en warm nog kort mee.

tip

combinatietipLekker met de aardappelpuree met mosterd en gekookte haricots verts.

variatietipZijn konijnenbouten in jouw Albert Heijn niet (meer) verkrijgbaar? Kippenbouten zijn in deze stoofschotel ook heel lekker. Die hoef je maar 1 uur te stoven in plaats van 2 uur.