
Ingrediënten
4 personen
20 g
knoflookbieslook
1 el
kappertjes
500 g
rundertartaar
1 mespunt
selderiezout
2 el
vloeibare jus met ui en knoflook
1 tl
tabasco
25 g
ongezouten roomboter
2 el
dijonmosterd
Aan de slag
1
Knip de knoflookbieslook boven een kom. Meng de kappertjes en de helft van de bieslook door de tartaar. Breng op smaak met jus, selderijzout en tabasco. Vorm schijven van de tartaar.
2
Verhit boter in een koekenpan en bak de tartaartjes in 7-8 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Neem de tartaar uit koekenpan. Roer de aanbaksels los met 2-3 el water (of sherry). Roer de rest van de knoflookbieslook en mosterd door de jus. Serveer de tartaartjes met jus.
combinatietipLekker met gebakken krieltjes en broccoli.