Tar­taar met knof­look­bies­look

(8) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Knip de knoflookbieslook boven een kom. Meng de kappertjes en de helft van de bieslook door de tartaar. Breng op smaak met jus, selderijzout en tabasco. Vorm schijven van de tartaar.
  2. Verhit boter in een koekenpan en bak de tartaartjes in 7-8 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Neem de tartaar uit koekenpan. Roer de aanbaksels los met 2-3 el water (of sherry). Roer de rest van de knoflookbieslook en mosterd door de jus. Serveer de tartaartjes met jus.

combinatietip:

Lekker met gebakken krieltjes en broccoli.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 27 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tartaar met knoflookbieslook

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tar­taar met knof­look­bies­look

1
1
  • 20 g knoflookbieslook
  • 1 el kappertjes
  • 500 g rundertartaar

Knip de knoflookbieslook boven een kom. Meng de kappertjes en de helft van de bieslook door de tartaar.

2
2
  • 1 mespunt selderiezout
  • 2 el vloeibare jus met ui en knoflook
  • 1 tl tabasco

Breng op smaak met jus, selderijzout en tabasco. Vorm schijven van de tartaar.

3
3
  • 25 g ongezouten boter

Verhit boter in een koekenpan en bak de tartaartjes in 7-8 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Neem de tartaar uit koekenpan.

4
4
  • 2 el dijonmosterd

Roer de aanbaksels los met 2-3 el water (of sherry). Roer de rest van de knoflookbieslook en mosterd door de jus. Serveer de tartaartjes met jus.

combinatietip:

Lekker met gebakken krieltjes en broccoli.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.