bewaar
Bietenstamppot met appel en worst
Bietenstamppot met appel en worst
bewaar

Bietenstamppot met appel en worst

20 min. bereiden
94waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 maal 2

braadworsten

50 g

roomboter

2

friszure appels

2

bosuitjes

1 pak

aardappelpuree met kaas

4 dl

melk

1 bakje

geraspte bietjes

1 theelepel

gedroogde salie

Aan de slag

Worsten in plakjes snijden en in helft van boter in ca. 8 minuten knapperig bakken. Appels schillen, klokhuis verwijderen en appels elk in 6 plakken snijden. In grote koekenpan rest van boter verhitten en plakken appel ca. 3 minuten zachtjes bakken. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Puree met melk bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Bietjes, bosui en worstplakjes door warme puree scheppen. Stamppot door en door verwarmen. Salie en 1 eetlepel water door bakvet van worstplakjes roeren en aan de kook brengen. Saliejus over stamppot schenken en plakken appel erop leggen.