
Bruine-bonensoep met worst
Als het buiten wat kouder wordt, warmen we binnen op met een kom van deze soep.
520 kcal (voedingswaarden)
20 min. bereiden
Ingrediënten
4 personen
50 g
verse selderij
250 g
rookworst
2 el
zonnebloemolie
350 g
verse boerensoepgroente
850 g
bruine bonen in blik
2
groentebouillontabletten
700 ml
water
Dit heb je nodig
staafmixer
Als het buiten wat kouder wordt, warmen we binnen op met een kom van deze soep.
Aan de slag
Snijd de selderij fijn en de rookworst in plakjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de soepgroente ca. 3 min. Voeg de selderij, de inhoud van het blik bruine bonen, de bouillontabletten en het water en breng dit aan de kook. Laat de soep ca. 5 min. koken. Schep de helft van de soep uit de pan en pureer de soep. Schenk de gepureerde soep terug in de pan. Verwarm de plakjes worst ca. 2 min mee.
serveertipServeren met bolletjes.