bewaar
Gegratineerde rösti met zalm
Gegratineerde rösti met zalm
bewaar

Gegratineerde rösti met zalm

20 min. bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

3

bosuitjes

200 g

Schotse zalmfilet

1 zak

voorgekookte fijne aardappeltjes

2 eetlepels

olijfolie met basilicum

zout en versgemalen peper

½ bekertje

crème fraîche

75 g

pizzakaas

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal

Aan de slag

Ovengrill voorverwarmen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Zalm in stukjes snijden. Aardappels (in keukenmachine) grof raspen. In koekenpan olie verhitten en geraspte aardappel al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Van vuur af zalm, bosuiringetjes en zout en peper naar smaak erdoor scheppen. Lage ovenschaal invetten en aardappelmengsel erin scheppen. Crème fraîche erover uitstrijken en pizzakaas erover strooien. Schaal ca. 15 cm onder hete grill schuiven en in ca. 5 minuten goudbruin en gaar laten worden. Serveren met Griekse salade.