
Ingrediënten
3
bosuitjes
200 g
Schotse zalmfilet
1 zak
voorgekookte fijne aardappeltjes
2 eetlepels
olijfolie met basilicum
zout en versgemalen peper
½ bekertje
crème fraîche
75 g
pizzakaas
Dit heb je nodig
lage ovenschaal
Aan de slag
Ovengrill voorverwarmen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Zalm in stukjes snijden. Aardappels (in keukenmachine) grof raspen. In koekenpan olie verhitten en geraspte aardappel al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Van vuur af zalm, bosuiringetjes en zout en peper naar smaak erdoor scheppen. Lage ovenschaal invetten en aardappelmengsel erin scheppen. Crème fraîche erover uitstrijken en pizzakaas erover strooien. Schaal ca. 15 cm onder hete grill schuiven en in ca. 5 minuten goudbruin en gaar laten worden. Serveren met Griekse salade.