bewaar
Kip met veertig teentjes knoflook
Kip met veertig teentjes knoflook
bewaar

Kip met veertig teentjes knoflook

1 uur 30 min. bereiden
30 min. wachten
24waarderingen

Ingrediënten

1 blikje

ansjovis in olie

1 dl

melk

1 grote

scharrelkip

15 g

verse rozemarijn

1½ dl

(olijf)olie

peper

40 teentjes

knoflook

Dit heb je nodig

  • braadslede

Aan de slag

Ansjovis ca. 30 minuten in melk leggen om te ontzouten. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Ansjovis uit melk nemen en fijn snijden of in keukenmachine fijn malen. Vel van kip aan borstzijde met wijsvinger losmaken van borstvlees en ansjovis tussen borstvlees en vel verdelen. Rozemarijn fijnsnijden en door olie mengen. Deel van oliemengsel met kwastje over kip verdelen. Kip bestrooien met peper. Rest van olie in braadslede schenken. Kip in braadslede leggen en ongepelde teentjes knoflook eromheen leggen. In warme oven kip in ca. 75 minuten goudbruin braden, af en toe bedruipen met braadolie. Kip met teentjes knoflook op schaal leggen. Aan tafel aansnijden. Lekker met waterkerssalade.