bewaar
Varkensschnitzel in kruidige marsalasaus
Varkensschnitzel in kruidige marsalasaus
bewaar

Varkensschnitzel in kruidige marsalasaus

30 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

bosuitjes

4

varkensschnitzels

100 g

rauwe ham

1 zakje

verse Italiaanse kruidenmix

4 eetlepels

olijfolie

1 zakje

voorgekookte minikrieltjes

4 eetlepels

Marsala

½ bekertje

slagroom

zout en peper

12

zwarte olijven zonder pit

Dit heb je nodig

  • wok

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Varkensschnitzel en rauwe ham in reepjes snijden. Tijm en rozemarijn van takjes rissen en met rest van kruiden fijn snijden. In wok 2 eetlepels olie verhitten en krieltjes al omscheppend ca. 10 minuten goudbruin bakken. Krieltjes op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. Rest van olie in wok verhitten. Eenderde van bosui voor garnering apart houden, rest ca. 30 seconden roerbakken. Varkensschnitzel toevoegen en in ca. 2 minuten rondom bruinbakken. Ham, kruiden en krieltjes toevoegen en geheel nog ca. 2 minuten roerbakken, tot vlees gaar is. Afblussen met marsala, room erdoor roeren en geheel op smaak brengen met zout en peper. Garneren met olijven en achtergehouden bosui. Serveren met een groene salade.