Lams­rack met tuin­bo­nen

(22) waardeer
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 22

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Kruidenblaadjes van steeltjes plukken en fijn snijden. Knoflook pellen en uitpersen. Lamsvlees inwrijven met knoflook en bestrooien met peper en zout. In koekenpan helft van olie verhitten, vlees bestrooien met peper en zout en in ca. 25 minuten rosé bakken, af en toe keren. Intussen in grote koekenpan of wok rest van olie verhitten. Bosuitjes ca. 1 minuut aanfruiten. Tuinboontjes en helft van kruiden toevoegen en mengsel nog ca. 1 minuut roerbakken. Vervolgens bouillonblokje erboven verkruimelen en ca. 2 dl water toevoegen. Bonenmengsel aan de kook brengen en vervolgens afgedekt op laag vuur in ca. 10 minuten gaar koken. Intussen maizena met 2 el kookvocht losroeren en mengen met yoghurt. Maizenamengsel al roerend bij bonenmengsel gieten en even doorwarmen. Lamsracks halveren en verdelen over vier borden. Peper en zout naar smaak aan bonen toevoegen en vlak voor serveren bestrooien met rest van kruiden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Griekenland

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.