bewaar
Zalm met citrussalade
Zalm met citrussalade
bewaar

Zalm met citrussalade

25 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 grote

kruimige aardappels

1

ui

2

sinaasappels

1

rode grapefruit

4 eetlepels

olijfolie

zout en peper

1

kropsla

2 bakjes

warmgerookte zalmsteaks

50 g

kruidenboter

Aan de slag

Aardappels schoonboenen. Met satéstokje of vork aardappels op verschillende plaatsen diep inprikken. Aardappels in magnetron op vol vermogen (700 Watt) in ca. 15 minuten garen. Ui pellen en snipperen. Sinaasappels en grapefruit dik schillen (zodat vliesje weggeschild wordt). Sap opvangen. Sinaasappels en grapefruit halveren en halve vruchten in plakjes snijden. Opgevangen sap mengen met olie, zout en peper. Sla schoonmaken, wassen en drogen. Sla mengen met sinaasappel, grapefruit, ui en dressing. Zalm verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Aardappels opensnijden en over vier borden verdelen. Klontje kruidenboter in elke aardappel leggen. Serveren met zalm en citrussalade.