Jagersaus

Deze jagerssaus zit bomvol smaak: spekjes, kastanjechampignons, rode wijn en vleesfond. Laat rustig inkoken tot een rijke, volle saus en serveer bij vlees, aardappels of gewoon alles waar je zin in hebt.

160 kcal

30 min. bereiden, 15 min. wachten

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 75 gram gerookte spekreepjes

    gerookte spekreepjes

  • 250 gram kastanjechampignons

    kastanjechampignons

  • 2 sjalotten

    sjalotten

  • 15 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 1 eetlepel tomatenpuree

    tomatenpuree

  • 1 eetlepel tarwebloem

    tarwebloem

  • 250 stevige rode wijn

    stevige rode wijn

  • 400 ml vleesfond

    vleesfond

  • 5 gram verse tijm

    verse tijm

  • 1 laurierblaadje

    laurierblaadje

  • 5 gram verse bieslook

    verse bieslook

december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak het spek in ca. 8 min. krokant. Schep uit de pan en laat het bakvet zitten.

  2. Snijd ondertussen de champignons in plakken en snipper de sjalot. Bak de champignons en in het achtergebleven braadvet in 10 min. bruin.

  3. Voeg de boter toe en laat smelten. Voeg de sjalotten toe en fruit 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de bloem toe, bak 2 min., blus af met de wijn en laat 5 min. inkoken.

  4. Voeg de fond, tijm en laurier toe. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur in 15 min tot de helft inkoken. Voeg de spekjes toe en verwarm 2 min. mee.

  5. Snijd de bieslook fijn en bestrooi de saus met de bieslook.

Wat vond je van dit recept?

Jagersaus

Deze jagerssaus zit bomvol smaak: spekjes, kastanjechampignons, rode wijn en vleesfond. Laat rustig inkoken tot een rijke, volle saus en serveer bij vlees, aardappels of gewoon alles waar je zin in hebt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig