Tagliatelle met prei carbonara

Ga vanavond voor Italiaans! Romige carbonara met prei, guanciale en lekker veel pecorino. Stevig comfortfood vol smaak.

700 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de prei in dunne halve ringen, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de guanciale 8 min. Voeg de prei en ui toe en bak 15 min. mee. Roer regelmatig en voeg eventueel een scheutje water toe als het dreigt aan te bakken.

  2. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente, maar verkort de kooktijd met 2 min. Giet af, maar vang het kookvocht op.

  3. Rasp de kaas. Splits de helft van de eieren, de eiwitten gebruik je niet. Meng de eidooiers en de rest van de eieren met de kaas. Breng op smaak met de zwarte peper.

  4. Voeg 120 ml kookvocht (per 4 personen) toe aan de prei en meng goed. Voeg de pasta met nog 100 ml kookwater toe (per 4 personen) aan de hapjespan en roer door.

  5. Haal de pan van het vuur en meng het eimengsel erdoor. Schep om tot het eimengsel een romige saus is geworden. Voeg eventueel extra kookvocht toe om de saus romiger te maken.

  6. Verdeel de tagliatelle over borden. Breng eventueel op smaak met extra zwarte peper en extra pecorino.

  • algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Tagliatelle met prei carbonara

Ga vanavond voor Italiaans! Romige carbonara met prei, guanciale en lekker veel pecorino. Stevig comfortfood vol smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig