Schil de pompoen en verwijder de draderige binnenkant. Snijd in kleine blokjes van 0.5 cm. Snijd de salie fijn en snipper de rode ui. Meng de pompoen met het komijnzaad, de salie, rode ui en pancettablokjes. Breng op smaak met peper.
Rol het flammkuchendeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Halveer in de breedte. Besmeer beide delen met de crème fraîche en bestrooi eventueel met zout. Verdeel het pompoen-pancettamengsel erover.
Zet de airfryer aan op 170 °C en bak de flammkuchen (in delen) in 18-20 min. gaar en goudgeel. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Haal de flammkuchen uit de airfryer en bestrooi met de bieslook. Bestrooi rijkelijk met peper.
Pompoen flammkuchen uit de airfryer van Hugo Kennis
Knapperige flammkuchen uit de airfryer met zoete pompoen, krokante pancetta, crème fraîche en frisse bieslook. Dit voorgerecht steelt direct de show!
- combinatietipLekker met een groene salade en geraspte oude kaas als een volwaardig hoofdgerecht.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pompoen flammkuchen uit de airfryer van Hugo Kennis
Knapperige flammkuchen uit de airfryer met zoete pompoen, krokante pancetta, crème fraîche en frisse bieslook. Dit voorgerecht steelt direct de show!

voorgerecht
8 porties
215 kcal
30 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Schil de pompoen en verwijder de draderige binnenkant. Snijd in kleine blokjes van 0.5 cm. Snijd de salie fijn en snipper de rode ui. Meng de pompoen met het komijnzaad, de salie, rode ui en pancettablokjes. Breng op smaak met peper.
Rol het flammkuchendeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Halveer in de breedte. Besmeer beide delen met de crème fraîche en bestrooi eventueel met zout. Verdeel het pompoen-pancettamengsel erover.
Zet de airfryer aan op 170 °C en bak de flammkuchen (in delen) in 18-20 min. gaar en goudgeel. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Haal de flammkuchen uit de airfryer en bestrooi met de bieslook. Bestrooi rijkelijk met peper.
combinatietip:Lekker met een groene salade en geraspte oude kaas als een volwaardig hoofdgerecht.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
300 g biologische pompoenen
7½ g verse salie
1 rode ui
2 tl gemalen komijn
150 g pancettablokjes
260 g vers flammkuchendeeg
125 ml crème fraîche
7½ g verse bieslook
Dit heb je nodig
Blue home airfryer XL



