bewaar
Mini-flammkuchen van de bbq
Mini-flammkuchen van de bbq
bewaar

Mini-flammkuchen van de bbq

Wat is nóg lekkerder dan flammkuchen? Mini-flammkuchen van de BBQ!

45 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

8 personen

260 g

vers flammkuchendeeg

½ tl

gemalen nootmuskaat

125 g

crème fraîche

150 g

gesneden rode uien

125 g

gerookte spekreepjes

Dit heb je nodig

  • barbecue met deksel

  • pizzasteen

  • bakpapier

  • pizzaschep

Wat is nóg lekkerder dan flammkuchen? Mini-flammkuchen van de BBQ!

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Leg de pizzasteen op het rooster, zodat deze ook goed heet wordt. Snijd het deeg in 8 vierkantjes. Leg 4 stukjes deeg in het midden van een vel bakpapier. Roer de nootmuskaat door de crème fraîche. Besmeer elk stukje deeg met 1 el crème fraîche (per 7 personen). Verdeel de helft van de ui en de helft van de spekjes erover.

2

Leg de flammkuchen met bakpapier op de pizzasteen op de barbecue. Gebruik hiervoor een pizzaschep of de gladde kant van een springvormbodem. Doe de deksel op de barbecue en bak de flammkuchen in 12-15 min. goudbruin en gaar.

3

Maak ondertussen nog 4 flammkuchen met de rest van de ingrediënten en bak, nadat je de eerste 4 van de barbecue haalt, de rest op dezelfde manier.

tip

variatietipVervang het flammkuchendeeg door de AH Flammkuchenkit (280 g) en de crème fraîche in dit recept door de kaassaus uit de kit.

vegatipVervang de spekreepjes door vegan spekjes.