Mango, passievrucht en pastinaak smoothiebowl van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een verrassende, romige smoothiebowl mét groente. Pastinaak zorgt voor extra vitamines en een natuurlijke zoetheid, perfect voor kinderen én volwassenen.
220 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
400 gram biologische pastinaak
biologische pastinaak
500 gram biologisch zakje met mangostukjes
biologisch zakje met mangostukjes
3 diepvries doosjes met passievruchtblokjes
diepvries doosjes met passievruchtblokjes
4 biologische Fairtrade bananen
biologische Fairtrade bananen
500 gram plantaardig alternatief voor kwark
plantaardig alternatief voor kwark
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Kook de pastinaak in een laagje water in 15 minuten zacht. Laat afkoelen.
Doe de pastinaak, mango, passievrucht, bananen en de (plantaardige) kwark in een keukenmachine en maal tot een egale puree. Giet in een kommetje en versier met toppings naar wens.
- variatietipTip als topping: Kokosrasp, Quinoapops, Chiazaad
- variatietipMaak voor baby’s (8+ maanden) een hapje van pastinaak met mango en een paar druppels olijfolie
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Mango, passievrucht en pastinaak smoothiebowl van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een verrassende, romige smoothiebowl mét groente. Pastinaak zorgt voor extra vitamines en een natuurlijke zoetheid, perfect voor kinderen én volwassenen.

10 personen
220 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Kook de pastinaak in een laagje water in 15 minuten zacht. Laat afkoelen.
Doe de pastinaak, mango, passievrucht, bananen en de (plantaardige) kwark in een keukenmachine en maal tot een egale puree. Giet in een kommetje en versier met toppings naar wens.
variatietip:Tip als topping: Kokosrasp, Quinoapops, Chiazaad
variatietip:Maak voor baby’s (8+ maanden) een hapje van pastinaak met mango en een paar druppels olijfolie
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
400 g biologische pastinaak
500 g biologisch zakje met mangostukjes
3 diepvries doosjes met passievruchtblokjes
4 biologische Fairtrade bananen
500 g plantaardig alternatief voor kwark




