Lamsrack met rozemarijn en zoete aardappelpuree
Lamsrack en rozemarijn is een klassieker. Geef het een twist en serveer het met een kruidige zoete aardappelpuree en een zelfgemaakte knoflookolie. Wat een prachtig hoofdgerecht voor kerst!
Aan de slag
Laat het vlees ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de romanesco in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met ⅖ van de olie en peper.
Bestrooi ondertussen het lamsrack rondom met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak het lamsrack in ca 5 min. rondom goudbruin. Doe het vlees in de ovenschaal.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C en bak het vlees met de romanesco eronder 15 min. in de oven.
Controleer de kerntemperatuur: die moet 51-55 °C zijn. Steek hiervoor de keukenthermometer in het dikste deel van het lamsrack maar zorg ervoor dat de thermometer het bot niet raakt. Zet het vlees nog 5 min. in de oven als de temperatuur nog niet is bereikt. Laat 5 min. rusten, afgedekt met aluminiumfolie.
Schil en snijd ondertussen de zoete aardappel in gelijke stukken en kook in 15 min. gaar. Giet af, laat even uitstomen en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de rest van de boter en de garam masala erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de knoflook en doe samen met de rozemarijn en de rest van de olie in een steelpan. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de pan en pers de helft van de vrucht erboven uit. Bak de knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Snijd het lamsrack tussen de botjes door in plakken. Verdeel de puree over een schaal. Leg de plakken vlees en de romanesco erbij en giet de knoflookolie erover.
Lamsrack met rozemarijn en zoete aardappelpuree
Lamsrack en rozemarijn is een klassieker. Geef het een twist en serveer het met een kruidige zoete aardappelpuree en een zelfgemaakte knoflookolie. Wat een prachtig hoofdgerecht voor kerst!
hoofdgerecht
null personen
835 kcal
35 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Laat het vlees ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de romanesco in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met ⅖ van de olie en peper.
Bestrooi ondertussen het lamsrack rondom met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak het lamsrack in ca 5 min. rondom goudbruin. Doe het vlees in de ovenschaal.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C en bak het vlees met de romanesco eronder 15 min. in de oven.
Controleer de kerntemperatuur: die moet 51-55 °C zijn. Steek hiervoor de keukenthermometer in het dikste deel van het lamsrack maar zorg ervoor dat de thermometer het bot niet raakt. Zet het vlees nog 5 min. in de oven als de temperatuur nog niet is bereikt. Laat 5 min. rusten, afgedekt met aluminiumfolie.
Schil en snijd ondertussen de zoete aardappel in gelijke stukken en kook in 15 min. gaar. Giet af, laat even uitstomen en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de rest van de boter en de garam masala erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de knoflook en doe samen met de rozemarijn en de rest van de olie in een steelpan. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de pan en pers de helft van de vrucht erboven uit. Bak de knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Snijd het lamsrack tussen de botjes door in plakken. Verdeel de puree over een schaal. Leg de plakken vlees en de romanesco erbij en giet de knoflookolie erover.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
800 g Vakslager lamsracks (diepvries)
1 romanesco
5 el milde olijfolie
60 g ongezouten roomboter
1 kg zoete aardappel
1 el garam masala
3 tenen knoflook
15 g verse rozemarijn
1 biologische citroen
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)
vleesthermometer