Lamsrack met rozemarijn en zoete aardappelpuree
bewaar
bewaar

Lamsrack met rozemarijn en zoete aardappelpuree

Lamsrack en rozemarijn is een klassieker. Geef het een twist en serveer het met een kruidige zoete aardappelpuree en een zelfgemaakte knoflookolie. Wat een prachtig hoofdgerecht voor kerst!

35 min. bereiden / 15 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Laat het vlees ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de romanesco in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met ⅖ van de olie en peper.

Bestrooi ondertussen het lamsrack rondom met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak het lamsrack in ca 5 min. rondom goudbruin. Doe het vlees in de ovenschaal.

Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C en bak het vlees met de romanesco eronder 15 min. in de oven.

Controleer de kerntemperatuur: die moet 51-55 °C zijn. Steek hiervoor de keukenthermometer in het dikste deel van het lamsrack maar zorg ervoor dat de thermometer het bot niet raakt. Zet het vlees nog 5 min. in de oven als de temperatuur nog niet is bereikt. Laat 5 min. rusten, afgedekt met aluminiumfolie.

Schil en snijd ondertussen de zoete aardappel in gelijke stukken en kook in 15 min. gaar. Giet af, laat even uitstomen en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de rest van de boter en de garam masala erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Rasp ondertussen de knoflook en doe samen met de rozemarijn en de rest van de olie in een steelpan. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de pan en pers de helft van de vrucht erboven uit. Bak de knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.

Snijd het lamsrack tussen de botjes door in plakken. Verdeel de puree over een schaal. Leg de plakken vlees en de romanesco erbij en giet de knoflookolie erover.

algemeenVlees uit de diepvries? Grote stukken vlees hebben langer de tijd nodig om te ontdooien.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lamsrack met rozemarijn en zoete aardappelpuree

Lamsrack en rozemarijn is een klassieker. Geef het een twist en serveer het met een kruidige zoete aardappelpuree en een zelfgemaakte knoflookolie. Wat een prachtig hoofdgerecht voor kerst!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig