Sangria-ijsjes

Fan van de Spaanse, zomerse 'cocktail' sangria? Maak dan ook eens deze sangria-ijsjes met mango en aardbeien. Liever een alcoholvrije variant? Dat kan met dit recept ook heel gemakkelijk.

85 kcal

15 min. bereiden, 4 uur wachten

4.1/5

(8)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • ijsvormpjes


Aan de slag

  1. Snijd de (ongeschilde) perzik in dunne plakken. Schil de mango en snijd ¼ van het vruchtvlees in dunne plakjes, de rest gebruik je niet. Snijd de aardbeien in kwarten. Snijd de sinaasappel in dunne halve plakken. Verdeel het fruit over de ijsvormpjes

  2. Meng in een maatbeker de witte wijn, sinaasappellikeur en lemon & lime en schenk het mengsel bij het fruit in de ijsvormpjes. Zet de ijsjes minimaal 4 uur in de vriezer. Haal uit de vriezer. Hou de ijsjes even onder warm stromend water om ze makkelijker uit de vormpjes te krijgen.

  • variatietipVervang voor een alcoholvrije versie de wijn en likeur door evenveel lemon & lime.
  • resttipVries de rest van de mangostukjes in om te gebruiken in een smoothie.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Sangria-ijsjes

Fan van de Spaanse, zomerse 'cocktail' sangria? Maak dan ook eens deze sangria-ijsjes met mango en aardbeien. Liever een alcoholvrije variant? Dat kan met dit recept ook heel gemakkelijk.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig