bewaar
Sangria
Sangria
bewaar

Sangria

Lekker: serveer bij de barbecue eens een grote kan sangria in plaats van witte wijn.

15 min. bereiden
1 uur wachten
103waarderingen

Ingrediënten

8 personen

75 g

kristalsuiker

125 ml

water

1 liter

Spaanse rode wijn categorie 7

60 ml

sinaasappellikeur

45 ml

brandy

1 el

citroensap

1 el

limoensap

1

citroen

1

limoen

1

medium handsinaasappel

25

ijsklontjes

Lekker: serveer bij de barbecue eens een grote kan sangria in plaats van witte wijn.

Aan de slag

Breng in een pannetje de suiker en het water aan de kook en laat het daarna afkoelen. Koel de opgeloste suiker, wijn, likeur en brandy minimaal 1 uur in de koelkast. Roer in een grote schaal (bowl) de opgelost suiker, wijn, likeur, brandy, het citroensap en limoensap door elkaar. Snijd de citroen, limoen en sinaasappel in plakjes, voeg die samen met de ijsblokjes toe. Serveer de sangria in bolglazen of kleine limonadeglazen.

tip

variatietipEen fantastisch aperitief. De citrusvruchten geven lekker wat pit aan deze sangria. De sangria kan ook wat lichter worden gemaakt, wat prettig is als je hem bij de barbecue wilt doorschenken. Vervang dan de sinaasappellikeur door sinaasappelsiroop en voeg wat extra water toe.