San­gria

Lekker: serveer bij de barbecue eens een grote kan sangria in plaats van witte wijn.

  • drankje met alcohol
  • 8 personen
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(102) waardeer
spaans drankje met alcohol Lekker: serveer bij de barbecue eens een grote kan sangria in plaats van witte wijn. 8 personen
3 102

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng in een pannetje de suiker en het water aan de kook en laat het daarna afkoelen. Koel de opgeloste suiker, wijn, likeur en brandy minimaal 1 uur in de koelkast. Roer in een grote schaal (bowl) de opgelost suiker, wijn, likeur, brandy, het citroensap en limoensap door elkaar. Snijd de citroen, limoen en sinaasappel in plakjes, voeg die samen met de ijsblokjes toe. Serveer de sangria in bolglazen of kleine limonadeglazen.

variatietip:

Een fantastisch aperitief. De citrusvruchten geven lekker wat pit aan deze sangria. De sangria kan ook wat lichter worden gemaakt, wat prettig is als je hem bij de barbecue wilt doorschenken. Vervang dan de sinaasappellikeur door sinaasappelsiroop en voeg wat extra water toe.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • koolhydraten 16 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Sangria

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

San­gria

1
1
  • 75 g kristalsuiker
  • 125 ml water
  • 1 liter Spaanse rode wijn categorie 7
  • 60 ml sinaasappellikeur
  • 45 ml brandy

Breng in een pannetje de suiker en het water aan de kook en laat het daarna afkoelen. Koel de opgeloste suiker, wijn, likeur en brandy minimaal 1 uur in de koelkast.

2
2
  • 1 el citroensap
  • 1 el limoensap

Roer in een grote schaal (bowl) de opgelost suiker, wijn, likeur, brandy, het citroensap en limoensap door elkaar.

3
3
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 1 medium handsinaasappel
  • 25 ijsklontjes

Snijd de citroen, limoen en sinaasappel in plakjes, voeg die samen met de ijsblokjes toe. Serveer de sangria in bolglazen of kleine limonadeglazen.

variatietip:

Een fantastisch aperitief. De citrusvruchten geven lekker wat pit aan deze sangria. De sangria kan ook wat lichter worden gemaakt, wat prettig is als je hem bij de barbecue wilt doorschenken. Vervang dan de sinaasappellikeur door sinaasappelsiroop en voeg wat extra water toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.