Gevuld camemberttaartje
Het spektakelstuk van de kersthapjes? Dit gevulde camemberttaartje! Kaas, gevuld met nog meer kaas, cranberries en pistachenoten. Afgemaakt met stoofpeertjes en honing. Wat wil je nog meer?
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
50 gram cranberry's
cranberry's
50 gram gepelde pistachenoten
gepelde pistachenoten
15 gram verse bieslook
verse bieslook
100 gram gestoofde peertjes op lichte siroop
gestoofde peertjes op lichte siroop
200 gram romige brie 60+
romige brie 60+
30 gram zuivelspread naturel
zuivelspread naturel
2 eetlepel honing
honing
250 gram camembert 45+
camembert 45+
2 verse petit stokbroden
verse petit stokbroden
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Hak de cranberry’s en pistachenoten fijn. Snijd de bieslook fijn. Laat de stukken stoofpeer uitlekken.
Maal de brie, zuivelspread en de helft van de honing in een hakmolen tot een gladde crème. Meng de helft van de crème met ⅘ van de cranberry’s, ⅘ van de pistachenoten en de helft van de bieslook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de camembert overdwars doormidden. Bestrijk de onderkant met het brie-notenmengsel en druk de bovenkant erop. Strijk de zijkanten netjes af.
Besmeer de bovenkant met de rest van de briecrème. Verdeel de stukken stoofpeer erover en bestrooi met de rest van de pistachenoten, cranberry’s, bieslook en honing. Snijd het stokbrood in plakken en serveer met de camembert.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gevuld camemberttaartje
Het spektakelstuk van de kersthapjes? Dit gevulde camemberttaartje! Kaas, gevuld met nog meer kaas, cranberries en pistachenoten. Afgemaakt met stoofpeertjes en honing. Wat wil je nog meer?

12 personen
15 min. bereiden
Aan de slag
Hak de cranberry’s en pistachenoten fijn. Snijd de bieslook fijn. Laat de stukken stoofpeer uitlekken.
Maal de brie, zuivelspread en de helft van de honing in een hakmolen tot een gladde crème. Meng de helft van de crème met ⅘ van de cranberry’s, ⅘ van de pistachenoten en de helft van de bieslook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de camembert overdwars doormidden. Bestrijk de onderkant met het brie-notenmengsel en druk de bovenkant erop. Strijk de zijkanten netjes af.
Besmeer de bovenkant met de rest van de briecrème. Verdeel de stukken stoofpeer erover en bestrooi met de rest van de pistachenoten, cranberry’s, bieslook en honing. Snijd het stokbrood in plakken en serveer met de camembert.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
50 g cranberry's
50 g gepelde pistachenoten
15 g verse bieslook
100 g gestoofde peertjes op lichte siroop
200 g romige brie 60+
30 g zuivelspread naturel
2 el honing
250 g camembert 45+
2 verse petit stokbroden




