Karnemelk-pap
bewaar
bewaar

Karnemelk-pap

Een ware comfort food klassieker. Karnemelk-pap is een oud-Nederlandse pap van, je raad het al, karnemelk en bloem. Lekker voor ontbijt of als dessert!

25 min. bereiden

3 ingrediënten

Aan de slag

Zeef de bloem en meng met 150 ml karnemelk (per 4 personen) tot een papje.

Verwarm de rest van de karnemelk ca. 5 min. op laag vuur. Voeg het papje toe en laat de pap al roerend ca. 15 min. zachtjes koken op middelhoog vuur.

Verdeel over diepe borden en besprenkel met de stroop.

combinatietipLekker met gedroogde pruimen zonder pit, rozijnen of tuttifrutti erdoor. Voeg ze samen met het papje toe aan de karnemelk.
achtergrondinfoKarnemelkse bloempap is een oud-Nederlandse pap die vaak wordt gegeten als ontbijt- of nagerecht. Het bestaat uit karnemelk en bloem, maar er wordt vaak gedroogd fruit zoals pruimen of rozijnen, suiker en/of stroop aan toegevoegd.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Karnemelk-pap

Een ware comfort food klassieker. Karnemelk-pap is een oud-Nederlandse pap van, je raad het al, karnemelk en bloem. Lekker voor ontbijt of als dessert!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig