bewaar
Flan met ham en stroop
Flan met ham en stroop
bewaar

Flan met ham en stroop

15 min. bereiden
40 min. wachten
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

eieren

400 g

melk

50 g

geraspte kaas

4 el

schenkstroop

75 g

hamblokjes

Dit heb je nodig

  • soufflévormpjes, inhoud ca. 1 1/2 dl

Aan de slag

1

Zet een braadslede in de oven en vul deze voor de helft met heet water. Verwarm de oven voor op 175 °C. Roer in een kom de eieren los en roer de melk er in een dun straaltje door. Voeg de kaas en naar smaak zout en peper toe.

2

Bestrijk een eetlepel licht met olie. Schenk maple syrup op de lepel en laat in elk potje een lepel syrup lopen, terwijl het potje steeds wordt gedraaid. Verdeel de hamblokjes over de potjes. Schenk het eimengsel voorzichtig op de hamblokjes.

3

Zet de potjes in de braadslede in de oven en laat de flans in ca. 40 min. gaar worden.

4

Neem de flans uit het waterbad. Zet ze op een rooster en laat ze afkoelen. Bewaar ze eventueel tot de volgende dag in de koelkast.

5

Laat de flans eventueel op kamertemperatuur komen. Leg een bordje op een flan, schud even en keer ze samen. Lekker met warme toast.