Maaltijdsalade met gebakken kastanjechampignons​ van Hugo Kennis
Maaltijdsalade met gebakken kastanjechampignons​ van Hugo Kennis
bewaar
bewaar

Maaltijdsalade met gebakken kastanjechampignons​ van Hugo Kennis

Deze maaltijdsalade is niet alleen verrassend lekker door de wortelpeterselie, champignons en citroen maar het is ook nog eens vegan. Extra smaakvol met zachte geitenkaas en ciabatta.

25 min. bereiden
25 min. oventijd
pittig
48waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de pastinaak en snijd in de lengte in gelijke frietjes van 1 cm breed en 6 cm lang. Meng met ¼ van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 min. in de oven.

2

Snijd ondertussen de knoflook en peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees fijn. Halveer de champignons en snijd eventueel de grote exemplaren in parten.

3

Verhit ½ van de olie in een grote koekenpan en bak de champignons 12 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook, ⅓ van de peterselie, 1 el citroensap, 1 tl -rasp (per vier personen) en de rode peper toe en bak nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Haal de blaadjes van het kropje romaine-sla los, snijd in de lengte in repen en schep om met de rest van de olie. Verdeel samen met de pastinaak over een schaal. Verdeel de champignons erover. Bestrooi met de rest van de peterselie en de rest van het citroenrasp. Snijd de ciabatta in plakken en serveer erbij.

combinatietipLekker met zachte geitenkaas. Het gerecht is dan niet meer veganistisch.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Maaltijdsalade met gebakken kastanjechampignons​ van Hugo Kennis

Deze maaltijdsalade is niet alleen verrassend lekker door de wortelpeterselie, champignons en citroen maar het is ook nog eens vegan. Extra smaakvol met zachte geitenkaas en ciabatta.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig