Gedroogde sinaasappelschijfjes

Gedroogde sinaasappelschijfjes geven je maaltijd of cocktail een feestelijke touch. Je maakt ze in 5 min. klaar, daarna is het een kwestie van geduld. De oven doet de rest van het werk.

5 min. bereiden / 5 uur oventijd

1 ingredient


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 90 °C. Boen de sinaasappels schoon en snijd met een scherp mes of met de mandoline in heel dunne plakjes.

  2. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en droog 4-5 uur in de oven. Keer halverwege. Laat afkoelen voor gebruik.

  • serveertipLekker op hartige voorgerechten of desserts, in mocktails en cocktails of in cranberrysaus.
  • variatietipJe kunt in plaats van sinaasappels ook grapefruit, mandarijn of citroen gebruiken. De oventijd kan wel wat verschillen afhankelijk van hoe groot de vrucht is.
  • bewaartipJe kunt de gedroogde sinaasappelschijfjes in een afgesloten zak of bak bewaren.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gedroogde sinaasappelschijfjes

Gedroogde sinaasappelschijfjes geven je maaltijd of cocktail een feestelijke touch. Je maakt ze in 5 min. klaar, daarna is het een kwestie van geduld. De oven doet de rest van het werk.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel