Volkorencouscous met groentenstoof
Aan je dagelijkse portie groente kom je vanavond zeker met deze volkorencouscous met groentestoof. Dit maal bevat maar liefs 380 gram groente per persoon. Steek die maar in je zak!
665 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 middelgrote uien
middelgrote uien
200 gram winterpeen
winterpeen
2 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
2 tenen knoflook
knoflook
2 theelepel kaneel
kaneel
400 gram tomatenblokjes
tomatenblokjes
30 gram rozijnen
rozijnen
450 gram diepvries snijbonen
diepvries snijbonen
450 gram diepvries tuinbonen
diepvries tuinbonen
300 ml water
water
300 gram volkorencouscous
volkorencouscous
20 gram verse peterselie
verse peterselie
100 gram ongebrande amandelen
ongebrande amandelen
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2023 nr. 05 - Hoera, Allerhande 40 jaar!
Snijd de uien in halve ringen. Maak de winterpeen schoon en snijd in plakjes van een ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en peen in 5 min. tot ze gekaramelliseerd en zacht zijn. Schep af en toe om.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook en kaneel toe en bak nog 1 min. mee.
Voeg de tomatenblokjes, rozijnen, snijbonen, tuinbonen en het water toe. Roer door, breng aan de kook en laat 20 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn en hak de amandelen grof
Verdeel de couscous over de diepe borden, schep de stoof erover en bestrooi met de amandelen en peterselie
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Volkorencouscous met groentenstoof
Aan je dagelijkse portie groente kom je vanavond zeker met deze volkorencouscous met groentestoof. Dit maal bevat maar liefs 380 gram groente per persoon. Steek die maar in je zak!

hoofdgerecht
4 personen
665 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Maak de winterpeen schoon en snijd in plakjes van een ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en peen in 5 min. tot ze gekaramelliseerd en zacht zijn. Schep af en toe om.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook en kaneel toe en bak nog 1 min. mee.
Voeg de tomatenblokjes, rozijnen, snijbonen, tuinbonen en het water toe. Roer door, breng aan de kook en laat 20 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn en hak de amandelen grof
Verdeel de couscous over de diepe borden, schep de stoof erover en bestrooi met de amandelen en peterselie
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
200 g winterpeen
2 el milde olijfolie
2 tenen knoflook
2 tl kaneel
400 g tomatenblokjes
30 g rozijnen
450 g diepvries snijbonen
450 g diepvries tuinbonen
300 ml water
300 g volkorencouscous
20 g verse peterselie
100 g ongebrande amandelen




