Volkorencouscous met groentenstoof

Aan je dagelijkse portie groente kom je vanavond zeker met deze volkorencouscous met groentestoof. Dit maal bevat maar liefs 380 gram groente per persoon. Steek die maar in je zak!

665 kcal

30 min. bereiden

3/5

(117)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 middelgrote uien

    middelgrote uien

  • 200 gram winterpeen

    winterpeen

  • 2 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 2 theelepel kaneel

    kaneel

  • 400 gram tomatenblokjes

    tomatenblokjes

  • 30 gram rozijnen

    rozijnen

  • 450 gram diepvries snijbonen

    diepvries snijbonen

  • 450 gram diepvries tuinbonen

    diepvries tuinbonen

  • 300 ml water

    water

  • 300 gram volkorencouscous

    volkorencouscous

  • 20 gram verse peterselie

    verse peterselie

  • 100 gram ongebrande amandelen

    ongebrande amandelen

Aan de slag

  1. Snijd de uien in halve ringen. Maak de winterpeen schoon en snijd in plakjes van een ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en peen in 5 min. tot ze gekaramelliseerd en zacht zijn. Schep af en toe om.

  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook en kaneel toe en bak nog 1 min. mee.

  3. Voeg de tomatenblokjes, rozijnen, snijbonen, tuinbonen en het water toe. Roer door, breng aan de kook en laat 20 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn en hak de amandelen grof

  5. Verdeel de couscous over de diepe borden, schep de stoof erover en bestrooi met de amandelen en peterselie

Wat vond je van dit recept?

Volkorencouscous met groentenstoof

Aan je dagelijkse portie groente kom je vanavond zeker met deze volkorencouscous met groentestoof. Dit maal bevat maar liefs 380 gram groente per persoon. Steek die maar in je zak!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig