bewaar
Vegan 'boter' met geroosterde specerijen
Vegan 'boter' met geroosterde specerijen
bewaar

Vegan 'boter' met geroosterde specerijen

Rooster Midden-Oosterse specerijen, combineer met vegan 'boter' en zeezout et voilà: heerlijk met een stokbroodje bij de borrel dit weekend.

5 min. bereiden
1 uur wachten
1waardering

Ingrediënten

8 personen

2 el

Souq Midden-oosters ovengroente

225 g

droomboter zonder zuivel

1 tl

grof zeezout

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hakmolen

  • vershoudfolie

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin ovengroentemix 2 min. op middelhoog vuur. Doe de droomboter in een hakmolen van een staafmixer, voeg de specerijen en het grove zeezout toe en mix kort. Schep de specerijenboter op een stuk vershoudfolie en vorm met behulp van de folie tot een rol. Vouw de folie dicht en laat de boter in de koelkast in 1 uur opstijven.

bewaartipDit vegan alternatief voor kruidenboter kun je 1 week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan 'boter' met geroosterde specerijen

Rooster Midden-Oosterse specerijen, combineer met vegan 'boter' en zeezout et voilà: heerlijk met een stokbroodje bij de borrel dit weekend.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig