bewaar
Eenpanspasta al limone met hazelnootkruim
Eenpanspasta al limone met hazelnootkruim
bewaar

Eenpanspasta al limone met hazelnootkruim

Een typische zomerpasta? Als je het ons vraagt moet je deze eenpanspasta al limone hebben! Fris dankzij de citroen en romig tegelijk. Heerlijk met venkel en hazelnootkruim on top.

30 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

hazelnoten

3 tenen

knoflook

3 el

milde olijfolie

30 g

panko

2

venkel

1 tl

venkelzaad

700 ml

water

300 g

penne

125 ml

verse slagroom

1

groentebouillonblokje

1

citroen

Aan de slag

1

Hak de hazelnoten tot kruim en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ olie in een hapjespan en bak de panko en het hazelnootkruim op middelhoog vuur in 3 min. lichtbruin en krokant. Schep regelmatig om. Voeg ⅓ van de knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Schep alles uit de pan. Houd apart.

2

Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknollen, snijd het groen fijn en houd apart. Snijd de knollen in blokjes van 1 cm.

3

Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de venkel 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de rest van de knoflook en het venkelzaad toe en bak nog 2 min.

4

Boen de citroen en rasp de gele schil. Pers 1 helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in parten. Voeg het citroenrasp en -sap toe aan de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Voeg het water, de ongekookte penne en de slagroom toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Laat onder af en toe roeren 15 min. koken tot de pasta al dente is.

6

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de hazelnootkruim en het venkelgroen. Serveer met een partje citroen.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Eenpanspasta al limone met hazelnootkruim

Een typische zomerpasta? Als je het ons vraagt moet je deze eenpanspasta al limone hebben! Fris dankzij de citroen en romig tegelijk. Heerlijk met venkel en hazelnootkruim on top.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig