Gegrilde witte asperges met ham, ei, krieltjes en bietendressing van Hugo Kennis
Gegrilde witte asperges met ham, ei, krieltjes en bietendressing van Hugo Kennis
bewaar
bewaar

Gegrilde witte asperges met ham, ei, krieltjes en bietendressing van Hugo Kennis

Hugo is gek op asperges en die liefde proef je terug in dit heerlijke recept voor gegrilde witte asperges met een prachtige roze saus van bietjes.

35 min. bereiden
licht pittig
12waarderingen

Aan de slag

1

Maak de asperges schoon en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de kropjes babyromaine in de lengte in kwarten. Wrijf de asperges en romaine in met de olie.

2

Boen de krieltjes schoon en kook ze in 15-20 min. gaar. Kook de laatste minuut de ontdooide tuinerwten mee. Giet af en laat droogstomen. Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard.

3

Doe ondertussen het bietensap, de mayonaise, azijn en knoflook in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de asperges 3-5 min. Keer halverwege.

5

Leg de romainesla met de snijkant op de grill en gril 3-4 min. Keer halverwege. Leg op elk bord 2 stukjes romaine kruislings op elkaar en verdeel de gegrilde asperges erover. Besprenkel met de bietendressing. Halveer de plakken ham. Maak 12 hamroosjes en verdeel speels over de borden. Halveer de eieren en leg op elk bord 2 helften. Verdeel de tuinerwten en krieltjes eromheen.

vegatipVervang de achterham door 6 plakjes vegan ham.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde witte asperges met ham, ei, krieltjes en bietendressing van Hugo Kennis

Hugo is gek op asperges en die liefde proef je terug in dit heerlijke recept voor gegrilde witte asperges met een prachtige roze saus van bietjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig