Griekse gehaktballetjes
Griekse gehaktballetjes
bewaar
bewaar

Griekse gehaktballetjes

Voor bij de borrel, als lunch of diner, deze Griekse balletjes met frisse tzatziki zijn altijd een goed idee.

40 min. bereiden
25 min. wachten
3waarderingen

16 ingrediënten

Aan de slag

1

Verwijder de korsten van het brood en scheur het brood grof. Doe in een grote kom en laat weken in de melk. Snipper ondertussen de ui. Snijd ¾ van de tenen knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn. Snijd de muntblaadjes fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

2

Doe het gehakt bij het brood in de kom. Voeg de ui, knoflook, de helft van de peterselie, helft van de munt en helft van het citroenrasp toe. Voeg het ei, de azijn en oregano toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Kneed het mengsel ca. 3 min. met je handen en laat het vervolgens 30 min. rusten in de koelkast.

3

Maak ondertussen de tzatziki. Rasp de komkommer op de grove kant van een blokrasp en meng het zout erdoor. Doe in een vergiet en laat 5 min. staan. Druk het vocht eruit. Rasp de rest van de knoflook op de fijne kant van de blokrasp en meng met de komkommer door de yoghurt, rest van de munt en peterselie en de rest van het citroenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat afgedekt in de koelkast staan tot gebruik.

4

Haal het gehaktmengsel uit de koelkast en vorm er met natte handen balletjes van Ø 2 cm van. Doe de bloem in een diep bord en rol de balletjes erdoor. Het gehaktmengsel is vrij nat, daardoor worden de gehaktballetjes straks lekker sappig. Het maakt het rollen wel iets lastiger.

5

Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de helft van de gehaktballen in ca. 10 min. gaar. Keer regelmatig. Herhaal met de rest van het gehakt en olie. Serveer de gehaktballetjes met de tzatziki.

combinatietipLekker met pitabrood.
variatietipAls lunchgerecht zijn de balletjes lekker met een Griekse salade van tomaat, komkommer, rode ui, feta en oregano en flatbreads. Of serveer ze als hoofdgerecht met een Griekse salade en gebakken aardappelen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Griekse gehaktballetjes

Voor bij de borrel, als lunch of diner, deze Griekse balletjes met frisse tzatziki zijn altijd een goed idee.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig