bewaar
Kikkererwten met kerrie en rijst van Bonduelle
Kikkererwten met kerrie en rijst van Bonduelle
bewaar

Kikkererwten met kerrie en rijst van Bonduelle

Koken met Bonduelle: kip kerrie wordt vega met kikkererwten en knapperige rode paprika.

25 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

2 el

kristalsuiker

50 ml

wittewijnazijn

300 g

witte rijst

1

middelgrote ui

2

rode paprika's

2 el

milde olijfolie

620 g

Bonduelle kikkererwten

2 tl

kerriepoeder

400 ml

kookroom

1 takje

verse peterselie

Koken met Bonduelle: kip kerrie wordt vega met kikkererwten en knapperige rode paprika.

Aan de slag

1

Schaaf of snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Roer de suiker door de wijnazijn. Schep er de komkommer door en zet apart.

2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de paprika’s in dunne reepjes.

3

Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui 1 min. Voeg de paprikareepjes toe en bak ze in 8 min. zacht. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken.

4

Schep de kerrie door de paprika. Schenk de kookroom in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de kikkererwten toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur. Hak de peterselie fijn.

5

Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de kik kerrie bij en bestrooi met de peterselie.

variatietipOok lekker met tuinerwtjes voor extra groenten!
algemeenDit recept is ontwikkeld door Bonduelle. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kikkererwten met kerrie en rijst van Bonduelle

Koken met Bonduelle: kip kerrie wordt vega met kikkererwten en knapperige rode paprika.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig