Gnocchi met geroosterde broccoli en geitenkaas
Vegetarisch koken? Dat is met deze gnocchi met geroosterde broccoli en geitenkaas geen probleem!
Ingrediënten
4 personen
600 g
broccoli
2
middelgrote uien
6 el
extra vierge olijfolie
500 g
gnocchi
150 g
geitenkaas schijfjes
2 el
balsamicoazijn
Dit heb je nodig
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de uien in halve ringen. Meng de broccoli met de ui, ⅓ van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in de oven.
Kook ondertussen de gnocchi 1 min. en giet af. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de gnocchi ca. 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Meng de gnocchi met de broccoli en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de geitenkaas erboven en schep om.
Verdeel over de borden en besprenkel met de balsamicoazijn.
Gnocchi met geroosterde broccoli en geitenkaas
Vegetarisch koken? Dat is met deze gnocchi met geroosterde broccoli en geitenkaas geen probleem!

hoofdgerecht
4 personen
540 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de uien in halve ringen. Meng de broccoli met de ui, ⅓ van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in de oven.
Kook ondertussen de gnocchi 1 min. en giet af. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de gnocchi ca. 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Meng de gnocchi met de broccoli en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de geitenkaas erboven en schep om.
Verdeel over de borden en besprenkel met de balsamicoazijn.
algemeen: Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)600 g broccoli
2 middelgrote uien
6 el extra vierge olijfolie
500 g gnocchi
150 g geitenkaas schijfjes
2 el balsamicoazijn
Dit heb je nodig
bakpapier