Schil en snijd de winterpeen in repen van 10 x 1 cm. Meng in een ruime kom de winterpeen met ⅔ olie, de komijn, peper en zout. Doe de wortel in het mandje van de airfryer en bak in 15 min. op 200 °C. beetgaar. Schud het mandje halverwege om.
Maak ondertussen de kaassaus. Verhit de rest van de olie in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje op laag vuur de melk toe en breng al roerend met een garde tot een gebonden saus.
Snijd ondertussen de kimchi in dunnere reepjes en de bosui in flinterdunne schuine ringen. Snijd het stuk komkommer in blokjes van 1 cm.
Verdeel de carrot fries over een grote platte schaal of over 4 borden, schenk de kaassaus erover, verdeel de kimchi, komkommer, bosui en sriracha erover.
Loaded carrot fries (airfryer)
Loaded fries: patat met heel veel extra lekkers. Voor dit recept gebruik je winterpeen in plaats van aardappel. Even in de airfryer en spullen maar!
25 min. bereiden
9 ingrediënten
- serveertipLekker en mooi met zwart sesamzaad.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Loaded carrot fries (airfryer)
Loaded fries: patat met heel veel extra lekkers. Voor dit recept gebruik je winterpeen in plaats van aardappel. Even in de airfryer en spullen maar!

hoofdgerecht
4 personen
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de winterpeen in repen van 10 x 1 cm. Meng in een ruime kom de winterpeen met ⅔ olie, de komijn, peper en zout. Doe de wortel in het mandje van de airfryer en bak in 15 min. op 200 °C. beetgaar. Schud het mandje halverwege om.
Maak ondertussen de kaassaus. Verhit de rest van de olie in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje op laag vuur de melk toe en breng al roerend met een garde tot een gebonden saus.
Snijd ondertussen de kimchi in dunnere reepjes en de bosui in flinterdunne schuine ringen. Snijd het stuk komkommer in blokjes van 1 cm.
Verdeel de carrot fries over een grote platte schaal of over 4 borden, schenk de kaassaus erover, verdeel de kimchi, komkommer, bosui en sriracha erover.
serveertip:Lekker en mooi met zwart sesamzaad.
resttip:Gebruik de rest van de komkommer in een salade of maak bijv. tzatziki (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194146) of zoetzure komkommer (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1196823).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g winterpeen
3 el olijfolie
½ tl gemalen komijn
15 g tarwebloem
200 ml melk
175 g geraspte oude kaas
100 g Kesbeke Kimchi
1 komkommer
1 el sriracha
Dit heb je nodig
airfryer