bewaar
Winterpeensoep met linzen en chorizo van Hugo Kennis
Winterpeensoep met linzen en chorizo van Hugo Kennis
bewaar

Winterpeensoep met linzen en chorizo van Hugo Kennis

Van wortelsoep ga je misschien niet beter zien, maar van de zachte, zoete smaken gecombineerd met linzen en chorizo wordt je wel een beetje gelukkiger.

25 min. bereiden
30 min. wachten
24waarderingen

Ingrediënten

6 personen

200 g

chorizo

1 el

olijfolie mild

500 g

winterpenen

2

middelgrote uien

3

tenen knoflook

2

rode paprika's

½ el

komijnzaad

250 g

gedroogde rode linzen

400 g

gepelde tomaten in blik

1

kippenbouillonblokje

1.2 l

kokend water

8 el

yoghurt Griekse stijl

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

  • staafmixer

Van wortelsoep ga je misschien niet beter zien, maar van de zachte, zoete smaken gecombineerd met linzen en chorizo wordt je wel een beetje gelukkiger.

Aan de slag

1

Snijd de chorizo in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de chorizo in 8 min. knapperig. Schep met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Maak de pan niet schoon.

2

Schil ondertussen de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes van 2 cm.

3

Bak de ui, winterpeen, paprika en het komijnzaad 10 min. op middelhoog vuur in de pan met het chorizovet. Schep regelmatig om. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de linzen, de helft van de chorizo en de gepelde tomaten toe. Plet de tomaten met een houten lepel tegen de zijkant van de pan. Giet er het kokende water bij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng de soep aan de kook. Laat 20- ­30 min. koken met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.

4

Pureer de soep met een staafmixer, maar niet helemaal glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Schep de soep in kommen en schep in elke kom 2 el yoghurt. Bestrooi met de rest van de chorizoblokjes.

vegantipLaat voor een vegan soep de chorizo achterwege en gebruik 3 el milde olijfolie extra. Voeg bij stap 3 1 tl gerookte­paprikapoeder toe. Vervang het kippenbouillonblokje door een groentebouillonblokje en de yoghurt door 8 el ongezoete plantaardige variatie op yoghurt.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Winterpeensoep met linzen en chorizo van Hugo Kennis

Van wortelsoep ga je misschien niet beter zien, maar van de zachte, zoete smaken gecombineerd met linzen en chorizo wordt je wel een beetje gelukkiger.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig