bewaar
Filodeegpakketje met kaas en cranberryspread
Filodeegpakketje met kaas en cranberryspread
bewaar

Filodeegpakketje met kaas en cranberryspread

Eetbare Christmas crackers: als kaas gebruik je Clémont Rouge, voor de vulling pistachenoten, sinaasappelrasp en vruchtenspread met cranberry. Schitterend om te zien, fantastisch om te proeven.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

20 g

pistachenoten

1

sinaasappel

40 g

cranberry en blauwe bessen vruchtenspread

50 g

ongezouten roomboter

75 g

clemont rouge 70+

4 vellen

diepvries filodeeg

Dit heb je nodig

  • schone theedoek

  • keukentouw

  • traybake (AH Spaaractie)

  • bakpapier

Eetbare Christmas crackers: als kaas gebruik je Clémont Rouge, voor de vulling pistachenoten, sinaasappelrasp en vruchtenspread met cranberry. Schitterend om te zien, fantastisch om te proeven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de pistachenoten zeer fijn. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng de vruchtenspread met de helft van de pistachenoten en 1 tl sinaasappelrasp (per 4 personen). Smelt de boter in een steelpan. Snijd de kaas in 4 gelijke plakjes (per 4 personen).

2

Leg de helft van de vellen filodeeg op elkaar en snijd in vieren, zodat je 8 vierkantjes (per 4 personen) hebt. Bewaar de rest van de vellen filodeeg onder een schone, vochtige theedoek.

3

Bestrijk 1 vierkantje met gesmolten boter, leg er een tweede vierkantje op en bestrijk weer met boter. Leg een plakje kaas in het midden en besmeer met ¼ van de vruchtenspread. Vouw het dicht tot een langwerpig pakketje. Maak zo nog 3 pakketjes (per 4 personen).

4

Halveer de rest van de vellen filodeeg en bestrijk elke helft met gesmolten boter. Verdeel de gevulde pakketjes erover en rol het deeg vanaf de lange zijde op. Vorm een christmas cracker door beide uiteinden van het deeg aan elkaar te knijpen. Bind de uiteinden vast met keukentouw.

5

Leg de pakketjes op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de rest van de boter. Bestrooi met de rest van de pistachenoten en bak 12-15 min. in de oven. Haal uit de oven en serveer.

vegantipVeganisten aan tafel? Maak dan deze variant van vegan filodeegpakketjes.
wijntipLekker bij dit gerecht is een glas Vila Nova Vinho Verde. Smaak: wit, fris en droog. Herkomst: Portugal. Deze verrassende wijnpairing maakt dat alle smaken er echt uit knállen.
achtergrondinfoMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Filodeegpakketje met kaas en cranberryspread

Eetbare Christmas crackers: als kaas gebruik je Clémont Rouge, voor de vulling pistachenoten, sinaasappelrasp en vruchtenspread met cranberry. Schitterend om te zien, fantastisch om te proeven.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig