Vegan galette met rucolaspread, rode biet en pistachenoten
Vegan galette met rucolaspread, rode biet en pistachenoten
bewaar
bewaar

Vegan galette met rucolaspread, rode biet en pistachenoten

Deze vegan galette met rode biet en rucolaspread is perfect voor de feestdagen. Pistachenootjes zorgen voor een fijne bite.

30 min. bereiden
40 min. oventijd
1 uur 40 min. wachten
pittig
2waarderingen

Aan de slag

1

Snijd de boter in blokjes en leg 10 min. in de vriezer. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de helft fijn. Doe de hele blaadjes tijm met de bloem en het zout in de keukenmachine en meng kort. Voeg de koude boter toe en mix met korte pulsen tot fijn en kruimelig deeg. Blijf dit in korte pulsen mixen en voeg beetje bij beetje het ijskoude water toe tot het deeg een geheel vormt. Vorm er een platte schijf van en verpak in vershoudfolie. Leg minimaal 1 uur in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 200 C. Haal het deeg uit de koelkast en laat in 15 min. op kamertemperatuur komen. Snijd ondertussen de rode biet in plakjes en meng met de fijngesneden tijm en de balsamicoazijn.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Doe ondertussen de Creamy Original in een hoge beker, voeg de rucola en pul biber toe en pureer met de staafmixer tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak ¾ van de pistachenoten tot kruim en hak de rest grof.

4

Bestrooi het werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap van Ø 30 cm en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer het deeg met ¾ van de romige spread, maar laat 4 cm van de rand vrij. Bestrooi met de pistachekruim. Verdeel de rode biet erover en vouw de vrije randen van het deeg over de biet. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de galette net onder het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

5

Bestrooi de galette voor het serveren met de grofgehakte pistachenoten. Verdeel er de rest van de romige spread in kleine klontjes over. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan galette met rucolaspread, rode biet en pistachenoten

Deze vegan galette met rode biet en rucolaspread is perfect voor de feestdagen. Pistachenootjes zorgen voor een fijne bite.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig