bewaar
Rijstepap met warme kersen en studentenhaver
Rijstepap met warme kersen en studentenhaver
bewaar

Rijstepap met warme kersen en studentenhaver

Rijstepap ouderwets? Helemaal niet! We upgraden 'm met warme kersen en studentenhaver, daar kom je ongetwijfeld je bed voor uit.

15 min. bereiden
30 min. wachten
1waardering

Ingrediënten

4 personen

100 g

zilvervliesrijst

350 ml

halfvolle melk

125 g

diepvries kersen

1 tl

kaneel

50 g

ongebrande amandelen

50 g

studentenhaver

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Rijstepap ouderwets? Helemaal niet! We upgraden 'm met warme kersen en studentenhaver, daar kom je ongetwijfeld je bed voor uit.

Aan de slag

1

Kook de rijst 8 min. en giet af. Doe de rijst samen met de melk in een steelpan en laat op laag vuur ca. 30 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.

2

Verwarm ondertussen de kersen met de kaneel in een steelpan ca. 5 min. en pureer met een staafmixer glad. Hak de amandelen en studentenhaver grof.

3

Verdeel de rijstepap over kommen en verdeel de kersenpuree er in een swirl over. Bestrooi met de studentenhaver en amandelen.

bereidingstipJe kunt 1 dag van tevoren de rijst koken.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijstepap met warme kersen en studentenhaver

Rijstepap ouderwets? Helemaal niet! We upgraden 'm met warme kersen en studentenhaver, daar kom je ongetwijfeld je bed voor uit.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig