Reibekuchen

Misschien ken je ze wel van de Duitse kerstmarkt: Reibekuchen. Deze Duitse aardappelpannenkoekjes worden traditioneel met appelcompote gegeten.

370 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en rasp ze met een fijne rasp. Doe de aardappelen in een schone theedoek en knijp het vocht eruit.

  2. Rasp de ui op een grove rasp en doe samen met de aardappel, eieren en havermout in een ruime kom. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

  3. Verhit 2 el ghee in een ruime koekenpan op middelhoog vuur en schep 3 à 4 hoopjes van 1 volle el in de pan. Druk iets plat en bak in ca. 8 min. lichtbruin en krokant. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van het beslag.

  • combinatietipTraditioneel worden de reibekuchen met appelcompote gegeten. Ze zijn ook lekker bij vis, een gebakken ei of met een salade ernaast.
  • bereidingstipDe reibekuchen zijn vers het lekkerste maar kunnen ook in een oven van 175 °C worden opgewarmd.

Reibekuchen

Misschien ken je ze wel van de Duitse kerstmarkt: Reibekuchen. Deze Duitse aardappelpannenkoekjes worden traditioneel met appelcompote gegeten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Ik heb al een AH profiel