bewaar
Kip kerrie salade
Kip kerrie salade
bewaar

Kip kerrie salade

Ren in je lunchpauze vliegensvlug naar de keuken voor een broodje met deze zelfgemaakte kip kerrie salade.

25 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

365 g

kipdijfilet

1

kippenbouillonblokje

500 ml

kraanwater

1

bosui

10 g

verse bieslook

1

citroen

5 el

mayonaise

50 g

zure room

2 tl

kerriepoeder

½ tl

chilipoeder

½

jonagold appel

Aan de slag

1

Snijd de kipdijfilet in stukken van ca. 3 cm en doe met het bouillonblokje en het water in een steelpan. Breng het water aan de kook en laat de kip in ca. 20 min. garen op laag vuur.

2

Snijd ondertussen de bosui en de bieslook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Roer de mayonaise, zure room, kerriepoeder, chilipoeder, het citroenrasp en -sap tot een dressing. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.

3

Giet de kip af en trek met 2 vorken het vlees in stukjes. Meng de kip met de appel en de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.

algemeenLekker op een broodje.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip kerrie salade

Ren in je lunchpauze vliegensvlug naar de keuken voor een broodje met deze zelfgemaakte kip kerrie salade.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig