Simpele eiersalade
Eiersalade zelf maken? Deze simpele lunch- én borrelklassieker maken we met o.a. bieslook en mayo.
160 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
8
25 g
1
6 el
1½ tl
½ tl
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
maart 2024 - maart 2024
Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en spoel onder koud stromend water. Pel en prak fijn met een vork. Laat 5 min. afkoelen.
Snijd de bieslook fijn.
Meng de mayonaise, mosterd, maggi en bieslook door het geprakte ei. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- serveertipLekker op geroosterd brood. Afhankelijk van het brood is het recept dan niet meer lactosevrij.
- variatietipOok lekker met 1 tl kerriepoeder erdoor. De maggi kan worden vervangen door aromat of worcestershiresauce.
- variatietipVervang de bieslook door basilicum en voeg 30 g geraspte Parmezaanse kaas toe. Het recept is niet meer lactosevrij.
- variatietipVoeg voor extra smaak 1 tl gerookte-paprikapoeder en 50 g fijngesneden peppadews toe.
- variatietipVervang de bieslook door 15 g dille en voeg 100 g gerookte-zalmblokjes toe. Het recept is dan niet meer vegetarisch.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Simpele eiersalade
Eiersalade zelf maken? Deze simpele lunch- én borrelklassieker maken we met o.a. bieslook en mayo.

8 personen
160 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en spoel onder koud stromend water. Pel en prak fijn met een vork. Laat 5 min. afkoelen.
Snijd de bieslook fijn.
Meng de mayonaise, mosterd, maggi en bieslook door het geprakte ei. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
serveertip:Lekker op geroosterd brood. Afhankelijk van het brood is het recept dan niet meer lactosevrij.
variatietip:Ook lekker met 1 tl kerriepoeder erdoor. De maggi kan worden vervangen door aromat of worcestershiresauce.
variatietip:Vervang de bieslook door basilicum en voeg 30 g geraspte Parmezaanse kaas toe. Het recept is niet meer lactosevrij.
variatietip:Voeg voor extra smaak 1 tl gerookte-paprikapoeder en 50 g fijngesneden peppadews toe.
variatietip:Vervang de bieslook door 15 g dille en voeg 100 g gerookte-zalmblokjes toe. Het recept is dan niet meer vegetarisch.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
8 middelgrote scharreleieren
25 g verse bieslook
1 sjalot
6 el mayonaise
1½ tl Franse mosterd
½ tl maggi smaakverfijner




