bewaar
Knoflook champignons
Knoflook champignons
bewaar

Knoflook champignons

Knoflook champignons: hoe meer knoflook, hoe beter wat ons betreft. Hét ultieme bijgerecht.

15 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

kleine kastanjechampignons

1

sjalot

4 tenen

knoflook

4 takjes

verse tijm

40 g

ongezouten roomboter

100 ml

droge witte wijn

Knoflook champignons: hoe meer knoflook, hoe beter wat ons betreft. Hét ultieme bijgerecht.

Aan de slag

1

Borstel de champignons schoon, snijd eventueel de harde stelen eraf. Verhit een hapjespan op middelhoog vuur, zonder olie of boter en bak de champignons 5 min. Schep af en toe om.

2

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de tijm.

3

Voeg de boter, sjalot, knoflook en tijm toe aan de gebakken champignons en bak 2 min. mee. Schep regelmatig om.

4

Giet de witte wijn bij de champignons en laat ca. 2 min. op hoog vuur inkoken. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

serveertipLekker met een robuust stokbrood.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Knoflook champignons

Knoflook champignons: hoe meer knoflook, hoe beter wat ons betreft. Hét ultieme bijgerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig